Kelan matkakaton täyttymisestä väliaikainen todistus

 

Näin voit tulostaa itsellesi väliaikaisen todistuksen

Voit tulostaa 1.1.2018 alkaen Kelan sähköisestä asiointipalvelusta » itsellesi väliaikaisen todistuksen vuosiomavastuun täyttymisestä heti, kun vuosiomavastuusi on vahvistettu ja vuosiomavastuukorttisi on postitettu. Voit myös ottaa kuvan asiointipalvelun näyttöruudusta, jolla väliaikainen todistus on. Tällä todistuksella tai kuvalla, voit osoittaa kuljetuspalveluntuottajalle ennen vuosiomavastuukortin saapumista, että vuotuinen omavastuuosuutesi on täyttynyt, eikä sinun tarvitse enää maksaa omavastuuosuutta. Kun saat varsinaisen vuosiomavastuukortin postitse, tulee tämä kortti ottaa käyttöön.

 

Vuotuinen omavastuuosuus on edelleen 300 euroa

Jos sairaanhoitoon tai kuntoutukseen liittyvien matkakustannustesi omavastuut ylittävät kalenterivuoden aikana 300 euroa, Kela korvaa sinulle tämän jälkeen loppuvuoden matkat terveydenhuoltoon tai kuntoutukseen kokonaan. 

Vuotuiseen omavastuuosuuteen eli matkakattoon lasketaan mukaan matkojen omavastuuosuudet ja niitä pienemmät kustannukset. Muista hakea korvausta myös omavastuuosuutta pienemmistä matkakustannuksista 6 kuukauden kuluessa matkan tekemisestä.

Jos keskitetystä tilausnumerosta tilatun taksimatkan kustannukset jäävät omavastuuta pienemmiksi, ne kirjautuvat automaattisesti vuotuiseen omavastuuosuuteesi, eikä sinun tarvitse hakea korvausta  niistä erikseen.

lisätietoa:http://www.kela.fi/matkakorvaus-omavastuu