Leffakerho

Leffakerhon kevät 2018 tapaamiset ovat neuroyhdistyksen kerhohuoneella, Arabiankatu 17, seuraavina maanantaipäivinä klo 15.00-18.00:

Pizzaa ja Felliniä!

Leffakerhon kevätkauden viimeinen istunto järjestetään Kerhohuoneella maanantaina 14.5. italialaisena iltana.

Tilaisuus alkaa klo 15 vapaalla seurustelulla sekä nyyttäripohjaisesta tarjoilusta nauttimisella. Itse elokuva starttaa vasta klo 16, jolloin myös pari toisista tilaisuuksista kiiruhtavaa vakiokerholaista on ehtinyt paikalle. Elokuvaesitys päättyy noin klo 18, jonka jälkeen normaali jälkikeskustelu. Kiireellä ei tarvitse poistua, sillä kerhohuoneelta on varattu meille jatkoaikaa klo 19 asti. Kyytitilaukset siis tämän aikataulun mukaisesti.

Katsottavaksi toivottiin mestariohjaaja Federico Felliniä, ja loppujen lopuksi häneltä on nyt löydetty ja esille kaivettu katsottava elokuva – sekä sille myös vaihtoehto.

Sovimme edellisessä istunnossa, että syömme tilaisuudessa italialaisittain (gluteenittomiin pohjiin tehtyä) pizzaa, jotka kerhon vetäjä kipaisee noutamaan läheisestä Parmesan-pizzeriasta.

Ravintolan ruokalista löytyy tästä:

http://www.parmesanarabia.fi/menu/pizzat

Ehdotan että jokainen halukas joko syö oman pizzan ja/tai salaatin, tai sitten yhteisestä valmiiksi slaissattujen palojen herkkupöydästämme.

Jotta kaikki tilaukset saadaan pöytään samaan aikaan, pyydänkin, että jokainen halukas syöjä tekisi oman valinnan oheisesta listasta ja ilmoittaisi tilauksensa kerhon vetäjälle maanantaihin 14.5. klo 12.00 mennessä.

Teen sitten yhteistilauksen, ja rahastan kunkin osuuden kerhoillassa. Vain käteistä rahaa, kiitos.

Juomat – kuten italialainen viini – oman tarpeen mukaan ja tarvittaessa kimppakolehdilla.

Toki vapaavalintaisesti voi jokainen tuoda muuta syötävää tai juotavaa, eikä yhteiseen pizza-ateriaan tietenkään tarvitse osallistua.

Huom! Kerhohuoneen tarjoiluastiasto on tunnetusti vajavainen. Jos joku haluaa ottaa mukaan esimerkiksi nimikkolasin, aterimet tai kunnon pizzaveitsen, niin kaikin mokomin. Jos tarjoilun pyörittämiseen löytyy avustaja-apua, niin sen helpompi.

Kysymykset ja Parmesanin ennakkotilaukset siis kerhonjohtajalle, ja mieluusti kirjallisesti, os.

arto.pajukallio@pp.inet.fi

040 – 528 4324

Kiitos!


Leffakerhon vetäjän esittely ja ohjelmanjulistus

Olen Arto Pajukallio, toimittaja ja kriitikko, erikoisaloinani musiikki ja elokuvat. Päätyökseni olen arvioinut television elokuvatarjontaa (Apu ja Katso 1983-2006, HS ja Nyt-liite 2006-2012, TV-Maailma 2013-) ja kun mielelläni jaan elämyksiä ja työn hektinen rytmi hellitti ilmoittauduin MS-leffakerhon uudeksi vetäjäksi.

Ajatuksenani olisi ettemme niinkään katsoisi monille jo kovin tuttuja suosikkielokuvia, niitä kuitenkaan väheksymättä, vaan etsisimme ehkä vähemmälle huomiolle jääneitä herkkuja ja löytöjä. Itse alustaisin elokuvista tekijöineen, taustoineen ja vastaanottoineen, ja yhdessä voimme keskustella miten teos vaikutti ja mitä ajatuksia meissä herätti.

Mitään jyrkkää ohjelmapoliittista linjaa en halua rajata, vaan yhteisissä keskusteluissa voimme käydä läpi ajatuksia ja toiveita - vaihtoehdot eivät hevin lopu! Myös yhteistyö muiden kerhojen ja ryhmien kanssa on tervetullutta.

Otan mielelläni jo ennakkoon vastaan ehdotuksia ja kysymyksiä, mutta mieluiten sähköpostilla.
Arto Pajukallio
arto.pajukallio@pp.inet.fi
040 - 528 4324