Huhtikuu 2016

6.4.2016

Töölönkadun palvelukeskuksessa oli ensimmäinen Helsingin kaupungin järjestämä Stadin ikäohjelma. Riitta osallistui tähän tilaisuuteen ja toi tuoreet terveiset siitä, miten Helsingissä edistetään ikäihmisten hyvinvointia ja minkälaisia palveluja on ikäihmisille tarjolla. Sama ohjelma on tulossa Helsingin eri palvelukeskuksiin huhti-toukokuussa. Jaoimme Helsingin Sanomissa olleen tiedotteen ko. palvelukeskuksista ja aikatauluista, jotta kiinnostuneet voivat osallistua lähinnä itseään olevan palvelukeskuksen tarjontaan.

Aila toi terveiset HUMSin vuosikokouksesta 30.3.2016. Taitaa olla ensimmäinen kerta koko HUMSin 50-vuotistaipaleella, kun ehdokkaita puheenjohtajaksi on useampi kuin yksi. Kokouksessa äänestettiin kahdesta ehdokkaasta, istuva puheenjohtaja Kristiina Karhos pantiin vaihtoon ja tilalle valittiin Petri Aaltio. Tuloksen selvittyä myös Liisa Raanto ilmoitti jättävänsä järjestösihteerin tehtävät ja näin uusi puheenjohtaja voi itse valita aisaparin, jonka kanssa työskennellä. Kiitokset Kristiinalle ja Liisalle sekä menestystä Petrille.

Myös yhdistyksen uudesta nimestä äänestettiin ja vastoin ennakkokyselyn tulosta nimeksi valittiin Helsingin ja Uudenmaan neuroyhdistys ry. Epävirallisesti yhdistyksestä käytetään kuitenkin nimeä HUMS. Vähän sekavalta tuntuu, mutta vanhalle lyhenteelle lienee hyvät perustelut.

Vuosittain yhdistyksen kokouksia on kaksi: kevätkokouksessa käsitellään tilinpäätöstä koskevat asiat ja syyskokouksessa valitaan eri toimielinten jäsenet, myös edustajat Neuroliiton liittokokoukseen ja valtuustoon, hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tuntuu loogiselta jaolta, näin ollen uuden toimintasuunnitelman toteuttaminen voidaan aloittaa jo heti vuoden alusta.

HUMSin Hyvän Olon Päivää vietetään Töölönkadulla 20.4., jolloin on myös Kypsien seuraava tapaaminen. Päätimme, että pidämme ensin oman kokouksemme ja siirrymme sieltä suoraan juhlasaliin. Odotamme innolla Päivi Hämäläisen esitystä aiheesta Ajatukset ja mieli koetuksella – kognitiiviset hankaluudet MS-taudissa.

Edellisellä kerralla oli ihailtu Tuulikin patalappujen virkkaamisprojektia ja nyt hän ilahdutti meitä jakamalla patalaput kypsille naisille. Ilahdutti mieltä ja kirvoitti heti mielikuvitusta, mihin kaikkeen patalappuja voimme käyttää - esim. kahvimukien alustoiksi värikkään kattauksen loihtimiseen. Kiitos ja halaus, Tuulikki!